Aanleg 200 meter piste

We schrijven half maart 2018 en we staan aan het begin van een nieuw skeelerseizoen. Toch is er een groot verschil met vorig jaar. Zeker degene die na oktober 2017 niet meer aan de baan geweest zijn herkent niet veel meer van het huidige terrein.  Afgelopen december is er een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan met de aanleg van onze 200 meter piste. Vele uren verder in voornamelijk hevige kou, werkte week in week uit een groep mensen zich in het zweet.

Nadat eind december en begin januari het terrein bouwrijp werd gemaakt, dat wil zeggen dat alle bomen en obstakels verwijderd werden en het grasveld onderste boven geploegd werd, kon het eerste graafwerk beginnen. Een skeelerbaan moet net zoals de hele vereniging op een goede fundering gebouwd worden.  Tot 80 cm diep werd het zwarte zand weggegraven, en dezelfde hoeveelheid mooi geel zand kwam er voor in de plaats. Daarmee was het eerste zichtbare werk voorlopig afgerond. De weken erna waren de ondergrondse werkzaamheden aan de beurt. Gleuf graven,  drainage erin en weer toestoppen met het zand. Dit kunstje herhaalde zich nog met de riolering, en mantelbuis voor elektra en data. Dit alles keer 4 en u begrijpt dat hier al met al een week of 5 mee gemoeid waren. Het enige wat hier nu van te zien is zijn de putten die boven de grond uitsteken, en wellicht een drainage buis die aan de achterzijde op de sloot uitkomt. Voor de rest… zand erover.

Nu ondertussen zijn de werkzaamheden weer “bovengronds”. De definitieve contouren van de piste zijn te zien. De bochten liggen op hoogte. De afwerking in voorbereiding op een laag puin zijn nu in volle gang.

De dagen worden langer, en hopelijk ook warmer. De tijd wordt bijna verzet, de trainingen op de huidige baan zijn van start gegaan. Bij deze nodigen wij dan ook de wachtende ouders van harte uit om belangstelling te tonen voor dit mega project. En waar mogelijk de helpende hand uit te steken. Onze voorzitter Eduard Vinke heeft een app-groep aangemaakt waar de werkzaamheden in besproken worden. En die werkzaamheden zullen ook ’s avonds doorgaan als de omstandigheden dat toelaten.

Vier jaar lang vergaderen, overleggen, brainstormen bij en samen met de gemeente Oldebroek en provincie Gelderland krijgt nu daadwerkelijk de vorm die we zo lang voor ogen hadden. Samen hopen we dat beeld te overtreffen.