Skeelerclub en Kika

Skeelerclub Oldebroek is een vereniging, waar plezier en iets voor een ander doen belangrijk zijn. En als je dat skeelerend kunt doen, is dat extra fijn. Vandaar dat Skeelerclub Oldebroek gezamenlijk skeelert voor het goede doel KIKA (Kinderenkankervrij). De stichting KIKA heeft geld nodig om een betere behandeling en genezing van kinderkanker mogelijk te maken en voor het geven van voorlichting over kinderkanker. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. De meest voorkomende vorm van kinderkanker is leukemie. Artsen behandelen kinderkanker met medicijnen, operaties of bestralingen. Kinderen met kanker moet vaak naar het ziekenhuis en kunnen vaak langere tijd niet sporten.

Lever daarom een bijzondere prestatie. Op vrijdag 1 september en zaterdag 2 september 2023 wordt de 1e editie van Skeeleren4Kika georganiseerd. In de week daarvoor een 24minuten versie voor de jeugd tot 10 jaar. Twee bijzondere en unieke skeelerevenementen voor leden van Skeelerclub Oldebroek die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een goed doel.

Downloads:
Brief ouders
Brief school
Huisregels
Korte uitleg
Paklijst deelnemers
Sponsorblad
Programma
Inschrijfformulier

DE 24 UURSRACE

Foto: Mariëlle Post, Kika 2019

Tijdens de 24 uursrace skeeler je met je team in estafettevorm 24 uur lang op de skeelerbaan in Oldebroek. Hierbij wil je met je team een zo lang mogelijke afstand afleggen binnen een dag. Iedereen van je team helpt hierbij door op zijn of haar beurt een aantal rondes te skeeleren. Een 24 uursrace gaat ook door in de nacht (12+ jaar). Hierbij is het verstandig om een schema te maken, waarbij iedereen een paar uurtjes kan slapen. Om de lange, donkere uren goed te beginnen wordt de nacht ingeluid met het foute uur. De deelnemers trekken alles uit de kast en gaan, al zingend en dansend op de foute hits in de meeste gekke kostuums de baan over. Hierna wordt het stil zodat iedereen rust kan pakken en slapen de jeugdteams. Zodra de zon weer opkomt, versterkt ook de moraal weer en maakt iedereen zich op voor de finale. Tegen de klok van 15:00 uur wordt de bel gegeven voor de laatste ronde. Zodra alle rijders over de finishlijn zijn, is het voor alle teams mogelijk om met het hele team een laatste ronde te maken om gezamenlijk de finish en natuurlijk
de bijzondere prestatie te vieren.

Wij hopen als club dat weer veel leden meedoen en met het Sponsorblad geld op te halen voor het goede doel. De Kika-commissie gaat weer sponsors benaderen, waardoor deelname voor de jeugd gratis is, er tenten, kachels, Kika t-shirts zijn en het eten en drinken hopelijk geheel gezorgd wordt.

Bekijk hier de video van 24KIKA 2017 en 2018.

24 MINUTEN KIKA

Foto: Mariëlle Post, 2019

Tijdens de 24 minuten KIKA race op zaterdag 3 september skeeler je voor jezelf op de skeelerpiste van Skeelerclub Oldebroek. Hierbij wil je een zo lang mogelijke afstand (zoveel mogelijk rondes) afleggen binnen 24 minuten. Onderweg kun je even stoppen en iets drinken bij het speciale kraampje. Om de 24minuten goed te beginnen worden er vooraf in de jeugdtrainingen geoefend en is er op de trainingsavond zelf eerst een warming-up. Zodra de tijd om is wordt er met z’n allen nog een laatste ronde gereden waarna de cheque wordt onthuld met het opgehaalde bedrag voor KIKA door de deelnemers. Wij zien je graag zaterdag 3 september aan de start hopelijk met een goed gevuld Sponsorblad.

Bekijk hier de video van 24minuten KIKA 2019