Trainingen jeugd

Skeelerclub Oldebroek biedt het gehele jaar door training voor jeugdleden. De jeugd traint op dinsdag- en donderdagavond op de skeelerpiste en/of op de baan (Stouwdamsweg 12, Oldebroek).

Proefles

Ben je nieuwsgierig, wil je het skeeleren uitproberen?
Vanaf maart tot en met september ben je welkom om op proef mee te komen doen.
Vooraf aanmelden verplicht.

Jeugd t/m 12 jaar

Elke groepje heeft een eigen KNSB-gediplomeerde trainer. Deze trainer legt jou de oefeningen uit en geeft aan welke spelletjes je waar en wanneer gaat doen.
Elke training start met een warming-up (ivm de covid-maatregelen is deze vervallen). In de warming-up bereid je je voor op de training, door bijvoorbeeld een stukje in te lopen, rek- en/of strekoefeningen te doen of een spelletje. De warming-up is altijd gezamenlijk onder leiding van je trainer. Neem dus altijd je sportschoenen mee! Na de warming-up ga je je helm opzetten, je beschermmaterialen aantrekken en ten slotte je skeelers aan doen. Daarna meld je je bij je groep op de vaste verzamelplaats. Vervolgens start de training. In de training krijg je opdrachten, oefeningen en spelletjes.

Wanneer je nog niet eerder geskatet hebt of moeite hebt om vooruit te komen dan start je in groepje 1. Hier leer je de basisvaardigheden zoals vallen, vaart maken, afremmen, stoppen en slalommen. In groepje 2 ga je verder met oefenen in het recht op je skeelers staan. Hoe beter je op skeelers staat, op één been kunt rollen en hoe sneller je gaat, hoe hoger het niveaugroepje. De trainer bepaalt wanneer je door mag naar de volgende niveaugroep. Hierover zijn duidelijke afspraken tussen de trainers gemaakt over wat belangrijk is: recht op je skeelers staan, pootje over, enzovoorts.

In de trainingen oefenen we vaart maken, stoppen, bochtjes maken, starten en techniek. We bouwen conditie op, doen spelletjes op de skeelers en trainen wedstrijdsituaties (starten, het rijden in een groep, het inhalen, het doen van tussensprints).

Op dinsdagavond zijn er zes niveaugroepjes voor kinderen t/m 12 jaar
inlopen 18:00 uur; op de skeelers 18:15 – 19:15 uur
en op de donderdagavond twee of drie niveaugroepjes
inlopen 18:15; op de skeelers 18:30 – 19:30 uur.
In het winterseizoen bieden wij ook skeelertraining aan (tijden).

In de periode mei-september worden een aantal jeugdwedstrijden georganiseerd op vrijdagavond. Bij deze wedstrijden draait het om het plezier in het skeeleren, de gezelligheid om met z’n allen te zijn. De kinderen hebben om hieraan mee te doen alles al geleerd op de trainingen. Daarnaast worden er in de regio ook jeugdcompetitiewedstrijden georganiseerd waar je aan deel kunt nemen.

Jeugd 12+ jaar

De trainingen worden uitgevoerd aan de hand van schema’s die de trainers opstellen. In deze trainingen wordt gewerkt aan het verbeteren van je techniek, snelheid en conditie. Leden die willen deelnemen aan wedstrijden kunnen deelnemen aan regionale en landelijke competities.

Daarna is er training voor de jeugd ouder dan 13 jaar in verschillende niveaugroepjes (19:30 – 20:30 uur) op de piste.

Wat neem je mee naar de training?

  • skeelers
  • helm, knie-, elleboog- en polsbeschermers (verplicht t/m 12 jaar)
  • sportschoenen (of die heb je aan)
  • (club)kleding waarin je wilt skeeleren of die heb je al aan
  • flesje water voor tijdens of na de training
  • extra jas of trui om na de training aan te doen
  • droge kleding mocht er kans zijn op regen tijdens de training
  • (inbus)sleuteltje om je wielen vast te zetten

Materiaal t/m 12 jaar

Als beginner in groepje 1 of groepje 2 kun je prima uit de voeten met skeelers met een hoge schoen en wat kleinere wieltjes (72-80 mm). Daarna is het aan te raden om te kiezen skeelers met een iets lagere schoen die goed aansluit en grotere wielen (80 of 90 mm).

Jeugdfonds

Wil u uw kind (inwoner van de gemeente Oldebroek) laten skeeleren bij onze club, maar hebt u moeite met de contributie? Dan kunt u een beroep doen op het jeugdfonds.