Open Dag 2023

“Skeeleren kan ook in de regen” en “van harde wind in de rug ga je vanzelf hard skeeleren”. Het waren wat ontdekkingen die de +/- 40 deelnemers ervaarden tijdens de skeelerclinics van SC Oldebroek. Uiteraard hadden we het helemaal niet erg gevonden als we een zonnebril nodig hadden gehad, maar dat hebben de organisatoren niet in de hand.

De dag begon voor de vrijwilligers om 8.30 uur om zodoende vanaf 10.00 uur de deelnemers te kunnen verwelkomen. Kinderen die al langer bij de skeelerclub komen vermengd met  kinderen die nieuwsgierig zijn naar het skeeleren en onze  skeelerclub.

Op de twee banen die we hebben waren een aantal belangrijke onderdelen van het skeeleren voorbereid. Zo werd bij meester Alex uitgebreid aandacht gegeven aan het rijden van een bocht. Er werd bij trainster Renske geoefend op het remmen en weer op gang komen of zelfs starten vanuit stilstand.

Door de groep begeleiders Twan, Kyra, Noor en Esmee werden de deelnemers elke keer naar het volgende onderdeel begeleid. Zo moest er na twee onderdelen een heuse verhuizing plaatsvinden van de 400 meter baan naar de 200 meter piste en omgekeerd.

Dit zorgde ervoor dat een ieder elke onderdeel kon meemaken. Want ook op de piste waren voorbereidingen getroffen. Juf Kim stond bij een hindernissenparcours. Hier moest worden geslalomd, gesprongen, door een wegversmalling heen, heel scherp gestuurd worden en zowel voorwaarts als zijwaarts over een balk heen gestapt worden. Kortom, behendig worden op de skeelers.
En ten slotte was er nog een onderdeel bij meester Thijs waar aandacht werd geschonken aan het rechte stuk. Hard afzetten en rollen zo hard je kunt.

Na al deze intensieve activiteiten was het nodig tijd om het energie level weer aan te vullen met sportvoeding. Dit versneden aardappelproduct opgediend met mayonaise saus werd goed ontvangen.

Als afsluiting op de skeelers mochten alle rijders nog een 100 meter op tijd afwerken.

Langs de baan stond er deze dag een tent waar koffie, koek en ander lekkers gekocht kon worden. Ook werd er een verloting gehouden met mooie prijzen die door lokale ondernemers beschikbaar waren gesteld.

Als skeelerclub willen wij iedereen die aanwezig waren, meegeholpen hebben in welke vorm dan ook, gesponsord en mede mogelijk gemaakt hebben, heel hartelijk bedanken.

Naast deze open dag zijn er in het seizoen ook mogelijkheden om een proefles mee te doen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Hiervoor opgeven kan via https://wijheruit.nl/inschrijven/proefles/ of door een e-mail te sturen naar activiteiten@skeelercluboldebroek.nl