2e Stouwdamcompetitiedag Heerde

Zaterdag 8 april stond de tweede wedstrijd van de Stouwdamcompetitie op het programma die in Heerde plaatsvond. Deze dag stonden 181 deelnemers op de startlijst, waarvan 14 jeugdrijders (ster) van Skeelerclub Oldebroek, daarbij tellende dat ook Nadine, Joanne en Nick Hendriksen op de deelnemerslijst stonden. (Kreeg een tip dat deze rijders ook bij de Oldebroek trainen.) Ik had dit niet op mijn lijstje staan, dit omdat zij onder een andere club vermeld staan. Dus met deze erbij een mooi aantal vandaag.

Pupillen 2 meisjes
Bij de categorie pupillen 2 meisjes waren er 3 vertegenwoordigd en wel Jasmijn Smit, Mila Hofman en Nadine Hendriksen, in totaal 32 deelnemers op de lijst. Er werd begonnen met een tijdrit van 100 meter. Jasmijn reed deze in een tijd van 15.757 sec. wat een 17e tijd opleverde. Na de plaatsingsronde reed Jasmijn de A-finale een wedstrijd over 1200 meter waar zij zich naar een keurige 8e plaats reed. Haar eindklassement was dan een prima 10e plek.
Mila reed vandaag haar eerste wedstrijd dit seizoen. Haar 100 meter was een prima tijd 15.188 sec. een 8e tijd. Na haar plaatsingsronde waar zij zich kwalificeerde voor de B-finale die ook over 1200 meter zou gaan, reed Mila een sterke race. Zij finishte dan ook als 2e. Wat haar een 14e plaats opleverde in het dagklassement.
Over Nadine kan ik kort zijn heb haar niet echt gevolgd doordat zij ook in een ander pak reed. Haar 100 meter ging in 16.342 sec. een 23e tijdrit. Ook Nadine reed de B-finale wat een keurige 1e plek bleek te zijn, eindrangschikking een 19e plaats.

Pupillen 2 jongens
Daarna was het de beurt aan de categoriepupillen 2 jongens. In deze groep waren er 9 deelnemers waarvan 2 van Skeelerclub Oldebroek, namelijk Vincent Grootkarzijn en Jori van den Brandhof. Vincent begon aan zijn tijdrit en reed deze in een tijd van 16.786 sec. Een 5e tijd was dat voor hem. In zijn rit in lijn over de 600 meter kwam Vincent ook als 5e over de streep. Zijn 1200 meter race was ook een 5e plaats. Al met al mooi constant gereden door Vincent.
Bij Jori staat geen tijd genoteerd over de 100 meter in de uitslag. Maar wij hadden zijn tijd wel waargenomen en dit was een tijd van 18.005 sec. Zijn 600- en 120 meter daar kwam Jori ook als 9e over de finish. De inzet en wil is aanwezig ook het plezier straalt hij uit, goed gedaan hoor Jori ga zo door.

Pupillen 1 meisjes
Ook bij de pupillen 1 meisjes waren we met een mooi aantal van Skeelerclub Oldebroek aanwezig.  Maar liefst 6 rijdsters in een groot deelnemersveld van 46 Julia Bakker, Eva-Lynn Grootkarzijn, Feline van den Brandhof, Elin Zwep, Kim van der Molen en Jetske Hoekert.
Julia kwam met een tijd van 14.323 sec. over de finish wat een 19e tijdrit bleek te zijn. Na haar plaatsingsronde op de 800 meter wat een A-finale opleverde, mocht Julia naar de pauze de afvalkoers rijden over 15 ronden in een deelnemersveld van 20 rijdsters die er een mooie race van maakten. Julia reed in deze finale ijzersterk en lag ze mooi op koers om een 3e plek te veroveren. Maar 100 meter voor de finish werd ze net ingehaald. Een 4e plek was het hoogst haalbare voor haar. Haar eindklassement was dan ook een keurige 12e plaats. Super gedaan en gekoerst Julia.

Dan Eva-Lynn. Zij verbeterde haar tijdrit ten opzicht van vorige week. Nu een mooie 100 meter in 14.327 sec. een 30e tijdrit. Na haar 800 meter op de plaatsingsronde mocht Eva-Lynn gaan strijden in de B-finale. Daar reed zij in 15 ronden mooi naar een 6e plek. Super goed gereden hoor. In het eindklassement zien we haar op een 23e plaats terug.
Feline finishte haar 100 meter in een tijd van 15.116 sec. Het leverde haar een 27e tijd op. Ook Feline reed haar 800 meter en plaatste zich ook voor de B-finale. Daar hield zij goed stand. Wat reed zij sterke en mooie race. Zij finishte dan ook op een mooie 3e plek. We zien Feline dan ook terug op een 23e plek, sterk gereden in de B-finale.

Nu was het de beurt aan Elin. Haar 100 meter ging in 14.950 sec. een 27e tijdrit. Op de 800 meter plaatse Elin zich ook voor de B-finale. Vervolgens ging de afvalkoers over 15 ronden. Deze leverde haar een 7e plaats op. Elin zien we dan ook terug in het klassement op een 24e plaats. Je mag trots terugkijken op een prima dag met zo’n groot deelnemersveld.
Ook Kim stond vandaag aan de start in Heerde. Haar tijdrit over 100 meter reed zij in 16.056 sec. een 40e tijd. Na haar plaatsingsronde op de 800 meter mocht Kim uitkomen in de C-finale, daar eindigde Kim als 14e. Dit leverde een 40e plaats op in het klassement. Ook een mooie dag voor Kim om op terug te kijken.

Als laatste van deze reeks in de pupillen 1 meisjes was het Jetske die ook voor het eerst aan de start stond. Ze had er zin in vertelde ze. Haar tijdrit over 100 meter verliep in 16.313 sec. een 43e tijd. Ook Jetske mocht naar haar 800 meter serie uitkomen in de C-finale. Ze kwam daar als 9e over de finish. Prima gedaan Jetske. Haar eindklassement was een 41e plek.

Pupillen 1 jongens
Dan de categorie pupillen 1 jongens. Henrik Timmer vertegenwoordigde onze club. In deze categorie hadden zich 16 rijders ingeschreven. Henrik kwam met een tijd van 15.948 sec. over de finish op de 100m. Dit leverde hem een 15e tijd op. Ook reed hij een 800 meter met een 15e plaats. Na de pauze werd er een 15 ronden afvalkoers gereden. Op dit onderdeel was het een 14e plaats die hij noteerde. Al met al een 15e plaats in het klassement.

Kadetten meisjes
Ook de kadetten meisjes stond op het programma. Er waren 37 inschrijvingen, waarvan 2 meiden met de clubkleuren van Skeelerclub Oldebroek: Merel Smit en Kyra Kamstra. Ook daarbij tellende dat Joanne Hendriksen zich had ingeschreven maar onder een andere club.
Het was Kyra die haar tijdrit aflegde in een tijd van 13.159 sec. Een 8e plek voor haar. Niet helemaal tevreden was Kyra over haar start. Je bent er weer Kyra en je komt van ver. Ook de kadetten moesten zich plaatsen voor een A, B of C- finale over 800 meter. Dat deed Kyra moeiteloos, dus door naar de A-finale. In deze 25 ronden afvalkoers zat het tempo er goed in bij de kadetten. Ook hier was het een strijd om steeds voorin te rijden en dat ging Kyra prima af. Met wat duw- en trekwerk in het peloton hield zij zich goed staande. Dit resulteerde in een zeer verdienstelijk 4e plek in deze race. Ze was dan ook helemaal naar de filistijnen en plofte buiten adem in haar stoel. Uiteindelijk een prima 5e plaats in het eindklassement. Super gereden vandaag Kyra.
Merel begon haar tijdrit over 100 meter met een prima tijd 13.681 sec. Dit bleek uiteindelijk een 16e tijd te zijn. Ook zij moest zich kwalificeren in de series over 800 meter. En ook voor haar een plek in de A-finale. Heel slim gereden deze race Merel. Ook in haar A-finale was het bijblijven door het hoge tempo in deze koers.  Steeds reed Merel zich naar voren om elke keer een ronde te overwinnen. Het lukte steeds weer. Het valt ook niet mee om steeds naar voren te rijden, dat kost ontzettend veel kracht. Dat was ook te zien bij Merel. Uiteindelijk finishte zij dan ook als 14e. We zien Merel aan het eind van de dag op een 14e plaats terug in de dag uitslag. Je hebt gestreden deze dag Merel. Mooi om te zien dat je niet opgeeft grote klasse.
In deze categorie komt ook Joanne uit. Haar tijdrit over 100 meter ging in 13.515 sec. een 12e tijdrit voor haar. Ook Joanne mocht gaan strijden in de A-finale en dat leverde haar een 12e stek op. Haar zien we terug op een 9e plaats in het eindklassement. Doordat zij ook een in een ander clubtenue rondrijdt heb ik er helaas niet zo op gelet, maar toch een mooi resultaat neergezet deze dag.

Kadetten jongens
Door naar de categorie Kadetten jongens, met 11 deelnemers op de startlijst. Ook hier is er één van die ook bij de Skeelerclub Oldebroek traint maar wel in een ander clubtenue rijdt en wel Nick Hendriksen. Dus ook niet echt opgelet. Wel even gesproken met deze jongen zodoende deze dag. Nick reed een prima tijdrit 12.970 sec. over de 100 meter een mooie 5e tijd. In zijn, de race op de 800 meter kwam Nick als 2e over de meet. Prima gedaan hoor. Zijn afvalkoers over 25 ronden verliep zeer goed ook een 2e plek in deze koers. In het eindklassement een verdiende zilveren plek.

Junioren dames
Als laatste de junioren Dames. In totaal 18 inschrijvingen deze dag. Twee dames van de Skeelerclub Oldebroek hebben zich ingeschreven: Janiek Timmer en Noor van Loo. Janiek klokte een tijd van 14.005 sec. op de tijdrit van 100 meter wat een 16e tijd zou zijn. De 800 meter was voor haar ook een 18e plek. Op de afvalkoers moesten 25 ronden afgelegd worden. Een opgave hoor voor Janiek. Deze race bracht haar tussen al dat geweld een 14e plaats op. Het leverde haar in het eindklassement een 14e plek op deze dag. Prima gereden hoor Janiek! Blijf lekker trainen en de resultaten komen wel.

Dan hadden we de altijd lachende en rustige Noor. Zij rijdt haar rondjes en tijdrit en dat doet Noor op haar eigen manier. Daar is niks mis mee. Ik vind het mooi om te zien hoe zij altijd weer de strijd aangaat. Petje af hoor Noor. Haar tijdrit over de 100 meter was een 18e tijd. Haar tijd op de streep was 15.227 sec. De 800 meter was ook een 18e plek. Ook Noor moest aan de start verschijnen om de afvalkoers over 25 ronden te volbrengen, door wat valpartijen slaagde Noor om met een 16e plaats deze koers af te sluiten. Haar daguitslag leverde haar een 18e plek op. Wees trots op jezelf Noor. Je doet het toch maar respect hoor.

Voor de rest wil ik meegeven dat alle jeugdleden en niemand uitgezonderd deze dag prima prestaties hebben neergezet. We mogen en zijn zeker trots op jullie allemaal. Deze dag hebben we genoten van jullie inzet ook de mama’s, papa’s, oma’s, opa’s of wie er ook maar waren. Als Skeelerclub Oldebroek zien we jullie dan ook graag weer terug bij de volgende wedstrijden die komen gaan.

Ook nog zeggen dat er wel wat valpartijen waren. En het was natuurlijk wel even schrikken dat er iemand zo bij lag dat de er een ziekenwagen moest komen voor dit incident. We hopen dat het met deze jeugdrijder goed mag gaan en dat het herstel spoedig zal zijn.

Tot en volgende keer en groetjes, Alex Groothuis.

Daguitslag

Foto’s Jannes Wolff