Aftrap B&K metselwerken competitie

Vrijdagavond 14 april is de aftrap gegeven aan de B&K metselwerken competitie in Oldebroek. Bijna 60 kinderen reden 3 verschillende afstanden in hun categorie. Stipt om 18.45 uur begon de jongste categorie met een 100 meter individuele tijdrit. Aangemoedigd door een gezellig publiek langs de boarding.

Nadat de uitslagen van de kortste afstand uitgewerkt waren door de jury was de volgorde van opstellen voor de tweede afstand bekend. Alle deelnemers mochten zich opmaken voor 2 ronden in lijn. Nu werd duidelijk dat een aantal categorieën erg drukbezet zijn. Bijzonder blijft hierin dat er ontzettend veel meisjes meedoen en dat de jongens categorieën wat dat betreft wat achterblijven. Vermoedelijk heeft dit te maken met de angst om ‘gechickt’ te worden. U kunt speaker van dienst Harry Kamstra vragen wat dit betekent.

Mede dankzij de filmfunctie op de telefoon van hoofdscheidsrechter Alyne Boerman werden de uitslagen zonder moeilijkheden genoteerd.

Nu alleen nog de laatste afstand, wat voor de meeste categorieën een puntenkoers betekende. Dit is eigenlijk een lange afstand zonder een moment van rust. Verschillende tactieken kunnen hier een rijder helpen: hollen en stilstaan, verschuilen in het peloton en elke keer een korte sprint trekken, of gewoon vol gas over de baan net zolang tot de speaker zegt dat je klaar bent. Dit laatste is ongeveer wat er bij alle categorieën gebeurde. De filmcamera van Alyne draaide op volle pixel.

Ondertussen kon het publiek langs de baan een kop koffie met iets erbij kopen in de koek en zopie tent. Een nieuw initiatief van de organisatie, welke achteraf gezien zeer gewaardeerd werd door de aanwezigen. De hoofdsponsor van deze competitie had voor elke deelnemer een bedrukt tasje met gezond én lekkere inhoud.

Naast leden van SC Oldebroek stonden er ook rijders en rijdsters van de skeelerclubs uit Heerde, Hattem en Staphorst aan het vertrek.

In samenwerking met de Habovo-cup van buurvereniging SKOV Heerde kan er ook dit jaar weer meegedongen worden om de Veluwe-Bokaal.

Overigens is het helemaal niet verplicht om lid te zijn van een vereniging om toch mee te doen, dus zijn er broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes die ook een keer mee willen doen dan zijn die van harte welkom.

Kijk hier voor de daguitslag

Kijk hier voor het klassement