Landelijke Baan skeelerwedstrijd zaterdag 20 mei

Op zaterdag 20 mei staan jongens en meisjes, dames en heren uit heel Nederland aan de start op de skeelerpiste van Skeelerclub Oldebroek. Snelheid, behendigheid en spannende finishes op wieltjes. Kom ook kijken en de sporters aanmoedigen.

De deelnemers starten met de 500m sprint. Per wedstrijdcategorie wordt er in series van 6 deelnemers gestart. Vanaf de start is het in tweeënhalve ronde zo hard mogelijk over de baan rijden, je tegenstanders achter je houden en als winnaar doorgaan naar de volgende ronde. Vervolgens worden er bij voldoende deelnemers kwart- en halve finales verreden. Uiteindelijk zijn er nog maximaal 6 rijders over die de finale rijden en samen bepalen wie de dagwinnaar wordt.

De tweede afstand van de dag is ook spectaculair: de afvalkoers. Elke twee rondes valt de laatste die over de streep komt af. Welke zes blijven erover en bepalen in de laatste rondes wie de winnaar wordt?

Kom het meebeleven op zaterdag 20 mei vanaf 11.00 uur aan de Stouwdamsweg 12 in Oldebroek.
Zodra er een voorlopig tijdsschema bekend is zal dat geplaatst worden op skeelercluboldebroek.nl

Meer informatie ook op Schaatsen.nl en in de Sportity app, KNSB Inline.