Stouwdamwedstrijd Staphorst

Afgelopen zaterdag 29 april was het tijd voor de tweede stouwdamwedstrijd van het seizoen. Deze keer reisde skeelerclub Oldebroek af naar het gezellige Staphorst. Rond 09.00 uur was iedereen paraat en aangemeld. Gelukkig kon de opa van Esmee de tent meenemen, waardoor we heerlijk onder een dakje konden zitten! Het weer was erg lekker. Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, prima weertje voor een skeelerdag!

Nadat alle aanwezigen hadden ingelopen en de skeelers onder hadden gebonden, was het tijd voor de eerste afstand van de dag! Dit keer begon de dag met een 50 meter sprint in series. Best een beetje spannend, omdat deze afstand anders was dan normaal. Gelukkig was dit dinsdag tijdens de training al geoefend, waardoor alle deelnemers goed voorbereidt aan de start stonden. Na de eerste 50 meter werd iedereen ingedeeld in een finale. Na iets wat verwarring konden de finales van start gaan en heeft iedereen zich van zijn of haar beste kant laten zien!

Na de 50 meter was het tijd voor een aantal rondjes! Aan de hand van de 50 meter werd er in verschillende groepjes per categorie een aantal ronden gereden. De pupillen 2 en 1 reden 2 rondjes, terwijl er vanaf de kadetten 3 ronden gereden werd! De snelheid lag hoog, waardoor de pakjes van skeelerclub Oldebroek voorbij raceten!!

Na de tweede afstand was het tijd voor een pauze. De jury genoot van een heerlijk broodje hamburger en de ouders en kinderen zorgden ervoor dat ze ook genoeg voeding naar binnenkregen. Ook werden er wat potjes gelummeld, waarnaar er gefluit werd voor de laatste afstand. De laatste afstand is er eentje voor in de boeken. Een puntenkoers op de mooie lange baan in Staphorst is niet niks. Maar wat werd er door onze leden hard gestreden. Er werd tot het gaatje gegaan om de felbegeerde punten binnen te halen, of om ervoor te zorgen dat de kopgroep goed gevolgd werd. Helaas mochten een aantal van onze deelnemers niet de hele puntenkoers rijden, omdat er gedubbeld werd. Anderen konden de puntenkoers wel helemaal uitrijden. Één ding is zeker: iedereen toonde de volle inzet om de wedstrijd tot een goed einde te brengen! Mooie resultaten zijn behaald, waar iedereen trots op mag zijn! Het was een zeer geslaagde dag!

groetjes, Diona