Zaterdag landelijke wedstrijd op piste Oldebroek

Op zaterdag 20 mei staan 120 jongens en meisjes, dames en heren uit heel Nederland aan de start op de skeelerpiste van Skeelerclub Oldebroek. Snelheid, behendigheid en spannende finishes op wieltjes. Kom ook kijken en de sporters aanmoedigen.

De deelnemers starten met de 500m sprint. Per wedstrijdcategorie wordt er in series van 6 deelnemers gestart. Vanaf de start is het in tweeënhalve ronde zo hard mogelijk over de baan rijden, je tegenstanders achter je houden en als winnaar doorgaan naar de volgende ronde. Vervolgens worden er bij voldoende deelnemers kwart- en halve finales verreden. Uiteindelijk zijn er nog maximaal 6 rijders over die de finale rijden en samen bepalen wie de dagwinnaar wordt.

De tweede afstand van de dag is ook spectaculair: de afvalkoers. Elke twee rondes valt de laatste die over de streep komt af. Welke zes blijven erover en bepalen in de laatste rondes wie de winnaar wordt? Bij de heren senioren staan onder andere bekende namen zoals Crispijn Ariëns, Rick Schipper en Kay Schipper aan de start.

Vanuit Skeelerclub Oldebroek nemen Merel, Kyra en Janniek dit seizoen voor het eerst deel aan deze landelijke competitie.

Kom het meebeleven op zaterdag 20 mei vanaf 10.30 uur (gewijzigde aanvangstijd, anders dan op de flyer vermeld) aan de Stouwdamsweg 12 in Oldebroek.
9:45 uur         inrijden
10.30 uur       500m
……                  afvalkoersen
……..                relay

Deze wedstrijd wordt vanuit de landelijke sportbond KNSB georganiseerd.

Parkeren in de nabijheid van de skeelerbaan, op parkeerplaats Talter of aan de Stouwdamsweg.

Volg deze wedstrijd ook via de Sportity app, channel: KNSB Inline, wachtwoord: inline2022 of via: https://webapp.sportity.com/channel/inline2022