Mooie dag in Genemuiden

Vandaag stond alweer de vierde Stouwdamcompetitie op het programma. Dit keer in Genemuiden met maar liefst 111 deelnemers. We begonnen de ochtend met 125m tijdrit + vliegende start. Alle rijders mochten 15m voordat de tijd ging lopen al beginnen met op snelheid komen. Bij de pupillen 2 meisjes deden er vier rijdsters mee vanuit Oldebroek. Mila wist met haar snelle sprintbenen de achtste tijd te halen. Ook Lilian heeft ondanks dat ze vlak voor de start was gevallen en opnieuw mocht starten toch een hele mooie tijd neergezet.

Met wel zeven rijdsters vanuit Oldebroek in de categorie pupillen 1 meisjes, wist Renske van de 32 in totaal, de tweede tijd op haar naam te schrijven. Jetske wist de bocht mooi aan te snijden n.a.v. een herkenningspunt op de baan en reed zichzelf naar een goeie tijd.

Als vier echte dieseltjes reden Merel en Twan (kadetten) en Noor en Janiek (junioren) hun tijdrit. Ze waren vooral blij dat de sprint erop zat en ze bij de volgende afstanden meer rondjes mochten rijden.

Als tweede op de agenda stonden de drie rondes series en finales. Omdat er bij de pupillen 2 en 1 meisjes zoveel deelnemers waren, reden zij eerst een voorronde om zich te kwalificeren voor de A-, B- of C-finale. Eline (pupillen 2)  wist door een goede voorronde de A-finale te halen en kwam als zesde over de finish. Bij de A-finale van de pupillen 1 lag de snelheid aardig hoog. Julia wist dit tempo goed bij te houden en werd knap 5e. Met een spannende fotofinish wist Esmee de tweede plaats te bemachtigen.

Last but not least, althans voor Jasmijn (pupillen 2), ging na de pauze de laatste afstand (puntenkoers) van start. 6 rondes stonden er voor haar op het rondebord. Het kwam uit haar tenen, maar die laatste ronde vloog ze de baan over. Ze kwam ruim als eerste over de finish en werd hiermee derde.

Bij de pupillen 1 meisjes hebben Eva-Lynn, Elin en Feline gereden voor wat ze waard zijn en hebben alle drie flink wat punten binnen geharkt. Eva-Lynn reed de eerste paar ronden goed op de tweede plek en sprintte mooi mee om wat punten te halen. Feline wist er op een goed moment vandoor te rijden, waardoor ze voldoende punten op haar naam had staan om de B-finale te winnen. Elin wist er nog een goeie eindsprint uit te halen en kwam als eerste over de finish.

Bij de kadetten meisjes wist Merel een aantal keer met de handen op de rug wat gaten dicht te rijden. Ze hoopte dat ze wat medestanders mee kon krijgen om naar de kopgroep toe te rijden. Ze werd mooi negende. De kadetten en junioren jongens reden deze afstand samen. Al gauw trok de groep uit elkaar en kwam Twan in een groep met 3 rijders uit Genemuiden. Hij liet zich niet aan de kant drukken en werd tweede op deze afstand.

Helaas kwam Janiek bij de puntenkoers ten val. Noor heeft lang met de groep mee kunnen rijden en kwam als negende over de finish.

Al met al een mooie wedstrijd met goed weer. Op naar 3 juni in Staphorst.

Daguitslag

Klassement

Meer foto’s van onze clubleden, zie facebook