Stouwdamcompetitie, wedstrijd 5

Stouwdamcompetitie, wedstrijd 5, andermaal in Staphorst. Maar het was een andere competitiewedstrijd. Iedereen kon ’s ochtends lekker uitslapen, want de wedstrijd begon pas om half 2. Geen drie, maar twee wedstrijden: een 100m en een wedstrijd in lijn (voor de meesten voelde dit toch als een marathon).

Skeelerclub Oldebroek was weer met een mooie groep rijders aanwezig. Maar de thuisploeg was vandaag erg groot. We zagen heel veel rode pakjes van Skeelervereniging Staphorst.

De 100m moest tegen de bult op gereden worden. Je startte onderaan en dan was het door blijven gaan totdat je boven was bij de finish. Eerst reed iedereen individueel om een tijd neer te zetten. Daarna werd je op basis van die tijd ingedeeld in een serie. Het bleek dat er veel snelle sprinters aanwezig waren in Staphorst. Mila, Renske, Esmee en Twan haalden met hun tijden de A-finales in hun wedstrijdcategorie. Anderen wachtte een 100m-sprint in een B, C, … finale.

Daarna de rit in lijn. ‘Het rondje’ is 815m lang, je moet omhoog, je gaat omlaag en de bocht om, lang stuk langs het spoor met minder fijn asfalt, twee bochten en weer omhoog. Het was afzien voor bijna iedereen in de laatste ronde. Jori kwam zijn twee rondes goed door en finishte als 6e bij de pupillen 2 jongens. De meisjes pupillen 2 waren daarachter gestart. Jasmijn schoof in de eerste ronde goed naar voren en hoefde slechts vijf rijders voor te laten gaan. Een keurige 6e plaats. Eline finishte daarachter met een 8e plaats en Mila behaalde op deze lange afstand een 14e plaats.

De pupillen 1 reden drie rondes. Ook hier starten de jongens eerst. Henrik heeft goed gereden met een mooi constant tempo en behaalde de 11e plaats. Bij de meisjes streden Renske en Esmee mee in de kopgroep. Renske pakte achter Sigrid van Es (Nijeveen) een 2e plaats en Esmee een 3e plaats. Feline eindigde als 14e op deze lange afstand en Eva-Lynn als 16e.

Vervolgens was het de beurt aan de meisjes kadetten. De meisjes van IJs- en Skeelerclub Eendracht bleken voor iedereen een maatje te groot. Merel ging lang mee voor in de groep, maar de versnelling die in de laatste ronde werd ingezet door de dames van Nijeveen kon ze niet beantwoorden. Zij eindigde op een 10e plek op deze afstand. Bij de jongens kadetten was het Twan die in de laatste ronde een spijtende demarrage plaatste en iedereen achter zich liet. Een 1e plaats voor Twan op deze lange afstand! (Helaas was de camera van Jannes vol en vind je geen podiumfoto van Twan in zijn album).

Tot slot reden de junioren meisjes hun lange afstand. Noor en Janiek vormden samen met twee andere dames een mooi groepje. Iedereen deed haar kopwerk en zo kwam het dat het groepje de laatste bocht uitkwam en met z’n vieren aan het sprinten waren voor een mooie klassering op deze afstand. Janiek werd 9e en Noor 11e op dit onderdeel.

Daguitslag W5 Staphorst