Moe, maar voldaan na ouder-kind skeeleren

Onder een stralende avondzon van Oldebroek hebben wij dinsdag 6 juni onze jaarlijks terugkerend evenement gehouden: Ouder-kind skeeleren.

Tegen de twintig enthousiaste papa’s, mama’s, ooms en tantes hadden zich aangemeld. Juf Diona en Regina waren de trainers bij dit evenement.

Ouders, tantes, ooms en andere familie leden moesten natuurlijk eerst hun spieren opwarmen net als hun eigen kinderen. Dus inlopen en oefeningen doen. Dit omdat anders je spieren gaan scheuren wanneer je koud gaat skeeleren. Daarna was het tijd om de skeelers helm en knie-, elleboog en polsbeschermers aan te doen.

Toen kon het feest beginnen: Het eerste kwam remmen aan de beurt, dat is één van de belangrijkste dingen. De tweede oefening was het slalommen en grote olifantsoren. Ook werd er hard over het gras gerend onder luid gejuich van de andere ouders. Daarna gingen alle skeeleraars naar de piste om daar hun geleerde kunsten in praktijk te laten zien. Er werd van boven en naar onderen gereden door alle toppers en met het uitrijden gingen ze nog een paar ronden “omgekeerd rijden, dus verkeerd om”. Na het uitrijden werd er een diepe buiging gemaakt en luid geklapt door de kinderen naar de ouders toe. Onder luid applaus kregen onze topper ouders, tantes, ooms en verdere familieleden een diploma uitgereikt.

Onder het genot van een koffie werden er nog enkele stoere verhalen verteld. Daarna konden ze naar huis, omdat ze toch best wel een beetje moe waren van het ouder-kind skeeleren.

Ouders, ooms, tantes en andere familieleden van onze jonge skeeleraars: dank jullie wel voor het gezellige leuke stoere trainingsuur: Jullie zijn onze toppers. Tot volgend jaar!