Merel en Kyra op NK Weg 2023

Gisteren, donderdag 16 juni, startte de Nederlands Kampioenschappen NK Baan en NK Weg in Heerde. Ook vandaag en morgen kun je de beste skeeleraars van Nederland nog zien races in Heerde.

Merel Smit en Kyra Kamstra vertegenwoordigen Skeelerclub Oldebroek in de wedstrijdcategorie Kadetten meisjes. Gisteravond stond voor hen one lap en een puntenkoers op het wegparkoers in Heerde op het programma. Op de foto zie je beide dames in het clubtenue in het peloton rijden tijdens de puntenkoers.

Bij de one lap, heb je tijd om snelheid te maken en dan wordt je tijd geklokt op de laatste ronde. Kyra pakte een mooie 7e plaats en Merel een 24e plaats in een deelnemersveld van 34 dames. De winst op de one lap ging naar Janna Wietske van der Ende van Skeelervereniging IDS.

Bij de puntenkoers wordt er telkens gesprint tijdens de wedstrijd. Degene die als eerste over de streep komt krijgt 2 punten, de tweede 1 punt. Zo bouw je in de wedstrijd punten op. Op de streep worden er nog 3, 2 en 1 punten verdeeld. Degene met de meeste punten en gefinisht wint de wedstrijd. De winst ging in deze wedstrijdcategorie naar Kalley van der Veen, ook van Skeelervereniging IDS. Kyra finishte hier als 8e en Merel als 18e.

Oud leden Esther Korenberg (Junioren A dames) en Ewout Beijeman (Senioren Heren) nemen ook deel aan de NK.  Chris de Velde (Junior), vorig jaar zo succesvol dat hij afgevaardigd werd naar de Europese Kampioenschappen, kan dit jaar helaas -na een operatie- niet deelnemen aan de NK.

Vandaag, vrijdag, starten de wedstrijden om 13:00 uur met voorrondes 200m duale tijdrit, gevolgd door finale 200m duale tijdrit. Daarna starten de kwalificaties 1000m, halve finales en finales. De dag wordt afgesloten met een afvalkoers.

Zaterdag starten de wedstrijden vanaf 10:00 uur. Eerst wordt er een 500m gereden, gevolgd door een puntenkoers en een hopelijk spectaculaire aflossing.

Meer informatie: https://www.schaatsen.nl/kalender/2023/6/daikin-nk-inlineskaten-baan-weg/

Adres skeelerpiste Heerde: Kommersweg 2A, Heerde