Het Nederlands Kampioenschap van Merel

NK Inline skaten 15, 16 en 17 Juni 2023 in Heerde

Dag 1

Begin van het NK inline skaten. Voor Merel de tweede keer dat ze mee doet. Ze mag mee doen aan alle afstanden dus het worden drie drukke dagen.
Donderdag middag om 16.00 beginnen de wedstrijden. Vandaag op de weg. We zijn er ruim op tijd. Aanmelden en dan een plek zoeken. Aangezien we naast Kyra de enige van Oldebroek zijn, hebben we geen eigen tent. We gaan bij de tent van Heerde zitten bij Yfke, vriendin van Merel. De eerste wedstrijd is de one lap. Merel rijdt een goede ronde en wordt 24ste. De categorie kadetten heeft de meeste deelnemers van allemaal, 34. Dat is wel pittig dus.

Daarna volgt de puntenkoers op de weg. De kadetten moeten eerst een halve finale rijden omdat ze met zo veel zijn. De 1e 10 gaan door. Merel rijdt een goede halve finale en plaatst zich voor de finale. Later in de avond is de finale. Merel wordt 18e. Daarna nog wel naar de senioren kijken. En dan naar huis. Het is al best laat.

Dag 2

Vandaag begint het wat vroeger. Vanaf nu zijn de wedstrijden op de piste. Om half 12 zijn we er al. Het wordt een drukke dag met drie afstanden. Als eerste de 200 dual sprint. Waarbij twee deelnemers tegenover elkaar tegelijk starten. Heel mooi om naar te kijken. Goede race van Merel. De start is heel goed. Die wordt steeds beter. Mooie tijd en ze wordt 18e. De verschillen met de plekken voor haar is klein. Mooi begin. En daarna dan weer wachten op de volgende afstand. Het duurt dan wel weer lang. Ondertussen zitten, kijken en wat eten.

Dan de 1000 meter. Vijf ronden zo hard mogelijk rijden. De eerste 16 deelnemers gaan door. Merel rijdt goed in haar serie. En als de laatste serie begint zit ze nog bij de eerste 16. Helaas gaan er nog net een paar dames onder de tijd van Merel door. 18e plek. Heel dichtbij. Toch wel balen. Heel goed gereden dus….

Dan kijken naar de halve finales en finales. De 1000 meter is een spectaculaire afstand. We zien een hoop mooie wedstrijden.

Na het eten is er dan de afvalkoers. Voor de dames kadetten weer eerst een halve finale. Het doel is dan voor Merel weer het halen van de finale. Ze rijdt een goede wedstrijd en eindigt hier als 8e. Dat is dus weer een mooie finaleplaats. Alle andere categorieën hebben alleen een finale. We zien weer een aantal super spannende wedstrijden. Wat een spektakel op de baan.

Dan voor de senioren de finale van Merel. Het is vanaf de start nerveus en druk. Vechten voor je plek. Het is een harde wedstrijd. 18e plek voor Merel. En weer goed gereden. Dan nog kijken naar de senioren en vooral de mannen was een mooie wedstrijd. Ik denk de mooiste van het toernooi. Om ongeveer 22.00 zijn we thuis nog één dag………

Dag 3

Vandaag begint het vroeg. Al om 10 uur. We zijn er vroeg. Nog twee afstanden te gaan voor Merel. Afgelopen dagen goed gereden. Maar nu begint het wel zwaar te worden, het zijn lange dagen.

Vandaag als eerste de 500 Meter. Merel zit in een sterke serie. Weer een goede start vandaag. Maar de tegenstanders gaan wel heel hard. De kadetten van de gewesten en ploegen zijn wel een maatje te groot. Maar wel weer een goede race, 20-ste. Nog wel veertien rijdsters erachter gehouden.

Dan nog één afstand te gaan. De algemene vermoeidheid bij de deelnemers neemt toe. Vandaag duidelijk meer valpartijen. Nog de puntenkoers op de baan. Weer eerst een halve finale. Merel start goed en zit goed in de wedstrijd. Maar dan gaat het mis, valpartij. Helaas eruit. Het gaat wel weer goed. Teleurstelling bij Merel, ze voelde zich nog goed en had ook vast weer de finale gehaald.

Maar nog niet naar huis natuurlijk. Wel kijken bij de andere puntenkoersen. Ook hier weer mooie wedstrijden met spectaculaire momenten.

We zijn toch wel beetje fan geworden van de gebroeders Schipper die meerdere medailles halen en fantastische acties en inhaal manoeuvres laten zien.

Al met al een mooi en geslaagd toernooi,

Alyne en Thijs bedankt voor het begeleiden en ondersteunen van Merel deze 3 dagen………….

Uitslagen NK Baan en Weg 2023