De grote prijs van Hattem

Wedstrijdspanning, haasten, vliegen, rennen en stress. wedstrijdstress want de grote prijs van Hattem staat op het programma. Half negen aanwezig zijn betekent 8.00 uur vertrekken. Welke sokken zijn nu ook alweer van wie? Ach, we nemen gewoon alles mee. Is de hondenriem wel sterk genoeg om de hond in bedwang te houden langs de baan? En gaat de clubtent op zijn plaats blijven want er wordt een stevige wind voorspeld. Kortom, een heleboel redenen om wedstrijdstress te hebben. 

Waarschijnlijk denkt u dat deze spanning bij de rijders van vandaag aanwezig is. Maar nee, dit gaat over de ouders die vandaag hun sportieve kroost mochten begeleiden richting de 6e wedstrijd in de reeks om de Stouwdam competitie.

En de rijders zelf? Welnee. Geen paniek. 100% vertrouwen in vader die vast m’n lievelings wedstrijd-sokken wel in de tas stopt. En een ander vraagt haar vader gewoon de auto zo dicht mogelijk bij de baan te parkeren in plaats van op het parkeer-weiland om zodoende enkele vertraagde minuten weer terug te winnen. En joh, wat kan er gebeuren als de grote mascotte beer met een SC Oldebroek pakje ook langs de kant zit.

We zitten ondertussen al ver over de helft van het seizoen en er liggen al vele trainingsuren achter ons. Deze laatste wedstrijd voor de zomerstop gaan we vol vertrouwen in.

De eerste afstand is een 100 meter individuele sprint. 126 deelnemers werken deze afstand af in minimaal 11.69 seconden en maximaal 21,60 seconden. Ja, er werd hard gereden op de toch wel moeilijke piste. Hier en daar een hobbeltje in de bochten brachten het lichaam wel iets uit balans, maar de focus van de rijders was fantastisch. Net zoals hun inzet. En de aanmoedigingen van de ondertussen volledig ontspannen ouders langs de kant.

Nou ja, vader Zwep maakt zich wel wat zorgen. Die hondenriem… het lieve beestje zit er op te knagen en ook hier spant het erom wie de strijd wint. Hond of hondenriem?

DetTweede afstand is een rit in lijn maar voor de pupillen 2, 1 meisjes en kadetten dames rijden vanwege het grote aantal deelnemers in hun categorie eerst series om zo te beslissen wie er in de A,B of C finale mag strijden voor een klassering. Vanaf de kant is het dan mooi om te vernemen dat de rijders snappen wat er dan te doen staat. 4 rijders naar de A-finale betekent volle bak vertrekken maar zodra die plaats veilig is gesteld weet Merel Smit dat de gaskraan weer wat dicht gedraaid kan worden. Die energie kan later nog goed van pas komen. En als je met z’n drieën nog strijd om de laatste finale plek dan zet Eva-Lynn Grootkarzijn de ultieme inhaal poging al vroeg in voor een alles of niets poging. De poging mislukte, maar de inzet was er. Fantastisch!!

De uitslagen  die onderaan dit verslag wordt toegevoegd vertelt u precies wat de rangschikkingen geworden zijn. Maar ik moet daar nog een heel belangrijk iets aan toevoegen. Geboren en getogen Hattemer Noor van Loo, al jaren rijdend bij SC Oldebroek, reed ook deze afstand haar stadsgenoten eraf. Nog 1 afstand te gaan.

De jury was vandaag ook goed in vorm. Ook zij gingen hard. 45 minuten wisten Oldebroeker juryleden Alyne Boerman, Alise Smit en Jan Post met hun team van het tijdschema af te snoepen. Hierdoor zaten ze om 11.30 uur al aan een broodje hamburger te snoepen.

Over snoepen gesproken. Sigrid van Es uit Nijeveen was jarig. Natuurlijk wil het publiek dan wel even zingen voor haar. Maar dat Sigrid vervolgens bij alle deelnemers een ijsje komt trakteren hadden de meesten vast niet verwacht. Nu weet u meteen hoe het eraan toe gaat langs de baan binnen de Stouwdam competitie. Prachtig toch?

Nadat Alyne haar lunch op had en even in de Oldebroeker tent gecontroleerd had of alles goed ging kon de wedstrijd weer voortgezet worden. Afvalrace.

Hoe dat werkt? Dat was voor een aantal rijders ook even de vraag. Lilian Hulst vond het wel een beetje spannend. Want ik weet niet wat dat is, een afvalkoers. Duidelijk werd tijdens de race dat iemand haar uitgelegd heeft hoe het moest want ze wist het voor elkaar te krijgen dat er eerst 4 anderen afvielen voor ze zelf de wedstrijd moest verlaten. Jasmijn Smit liet zien dat ze één van de weinige dames is die helemaal niet van afvallen houdt en derde werd in de finale sprint.

De afvalrace van de kadetten dames werd nog even opgeschrikt door een grote valpartij. Naar verluidt is de ergste schade een hersenschudding en een gekneusde pols. Beterschap voor de gewonden. 

Door ook de uitslag van deze afvalrace goed te bestuderen kunt u de conclusie trekken dat de Oldebroekers super goed gereden hebben. Dat Renske van Winkoop en Esmee Bonestroo het podium behaald hebben.

De andere uitslagen vertel ik u nog even. De tas met sokken zijn weer netjes opgeruimd, de tent is met hulp van verschillende ouders op zijn plek gebleven. Noor heeft ook de bij de laatste afstand het Hattems kampioenschap gewonnen. En de hondenriem heeft het verloren van de hond.

Jasmijn, Eline, Lilian, Roos, Renske, Esmee, Eva-Lyn, Elin, Jetske, Merel, en Noor. Hartstikke bedankt dat jullie zo super goed gereden hebben. 

Aan alle ouders en fans, bedankt voor de saamhorigheid. Nu volgt er voor de meesten eerst een periode van vakantie waarvoor SC Oldebroek een ieder een hele fijne tijd wil toewensen. 

Daguitslag Hattem W6

Klassement na Hattem W6

Foto’s Jannes Wolff