Skeelermarathonfinale aanstaande zaterdag in Oldebroek

Zaterdag 26 augustus wordt de finalewedstrijd in de Reggeborgh Marathon Inline Cup 2023 verreden in Oldebroek, georganiseerd door Skeelerclub Oldebroek.

De wedstrijden van deze 37e editie worden wederom verreden op het parkoers van bijna 800m rondom het gemeentehuis in Oldebroek. De toegang is gratis.

De wedstrijden starten (onder voorbehoud van weersomstandigheden) om 15:00 uur. Eerst strijden de regionale rijders in de Freewheel Inline Cup. Met aan de start Aleid en André Klompmaker (Oosterwolde), Jordi Storm (Apeldoorn) en Hans van de Wetering (Noordeinde).

Daarna start de dameswedstrijd om 17:00 uur. Tot slot is de geplande starttijd van de mannenwedstrijd om 18:30 uur. Oldebroeker Ewout Beijeman zal aan de start verschijnen van deze marathon, naast smaakmakers als Luc ter Haar en Kevin van der Horst.

De marathonwedstrijd is onderdeel van de Reggeborgh Marathon Inline Cup. Dit is de 9e en tevens finalewedstrijd. In het tussenklassement gaat bij de dames Marijke Groenwoud aan de leiding voor Beau Wagemaker en Merel Bosma. Bij de heren leidt Kevin van der Horst voor Remon Vos en Harm Visser.

Skeelerclub Oldebroek organiseert in de komende weken nog een aantal finalewedstrijden op de skeelerpiste aan de Stouwdamsweg. Vrijdagavond 8 september vindt de finale plaats van de club B&K metselwerkencompetitie competitie, aanvang 18:45 uur. En een weekend later, zaterdag 16 september, wordt de finale van de regionale Stouwdamjeugdcompetitie verreden; aanvang 10:30 uur.