Finale B&K metselwerken competitie

Vrijdagavond 8 september vond de grote finale plaats van de B&K metselwerken competitie. Vijftig deelnemers, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar, waren aanwezig op de skeelerpiste van Skeelerclub Oldebroek.

Hoofdsponsor B&K metselwerken reikte voorafgaand aan de wedstrijd een rode zonnebril uit aan alle deelnemers. Deze kwam goed van pas tijdens de eerste wedstrijd, een tijdrit, want de zon stond nog flink te schijnen! Daarna volgde op de piste de rit in lijn. Omdat er bij de meisjes 9-10 en 11-12 jaar veel deelneemsters waren werden er eerst series verreden. De snelste twee van de serie gingen door naar de A-finale, nummers 3 en 4 naar de B-finale en nummers 5 en verder naar de C-finale. De finalewedstrijden waren spannend! Er werd regelmatig van positie gewisseld, waardoor het vaak op de streep werd beslist. De laatste afstand van competitie was voor de jongste rijders een rit in lijn en voor de oudere rijders een puntenkoers.

Na de wedstrijden werd de sponsor B&K metselwerken in het zonnetje gezet en ontvingen uit handen van de vice-voorzitter een bloemetje. Daarna volgde er een verloting met mooie prijzen voor de deelnemers mogelijk gemaakt door de sponsor. Ook heeft B&K metselwerken voor alle deelnemers een hele mooi grote en zware medailles beschikbaar gesteld, verzorgd door Nicole van Tienhoven.

De winnaars/winnaressen in de verschillende jeugdcategorieën zijn (minimaal 4 wedstrijden waaronder finale deelgenomen):
Pupillen 3 (7-8 jaar) v: Hadassa van het Hof en Jilles Aarten (Skeelerclub Oldebroek)
Pupillen 2 (9-10 jaar) v en m: Ilana Hokse en Liam Makkinga (beide Skeelerclub Staphorst)
Pupillen 1 (11-12 jaar) v en m: Renske van Winkoop  en Bram Hofmeijer (beide Skeelerclub Oldebroek)
Kadetten (13-14 jaar) v: Tessa Bosman (SKOV Heerde)
Junioren (15-16 jaar) v en m: Janniek Timmer (Skeelerclub Oldebroek) en Loek Vossebeld (IJsvereniging Hattem)

Dank aan alle vrijwilligers die samen deze competitiewedstrijden tot een succes hebben gemaakt, zoals de speakers, de juryleden, de wedstrijdsecretarissen, de tijdwaarnemers, de starters, de trainers, de opbouw- en afbouw vrijwilligers, de BHV-ers, de catering en de sponsor.

Foto’s Jannes Wolff