Mooie eerste avond clubkampioenschappen

Vanavond (dinsdag 12 september) werden de 1e en 2e afstand van de clubkampioenschappen voor de jeugd verreden.

De piste lag er weer netjes verzorgd bij en de tijdwaarneming stond weer klaar, met dank aan Tonnie.
Eerst mocht iedereen zich aanmelden bij juf Alyne en juf Regina.

Meester Thijs coördineert deze clubkampioenschappen en had alles onder controle. Juf Alyne is de hoofdscheidsrechter en regelt alles op de piste tijdens de wedstrijden.
De eerste afstand was een individuele tijdrit met een aantal extra slingers in het parcours. Meester Jordi zorgde dat iedereen in de juiste startvolgorde stond en meester Alex gaf aan dat je mocht starten. Het slingeren was even wennen, maar iedereen ging goed door de slingers. Helaas was er een valpartij van een deelnemer vlak voor de streep, maar gelukkig viel dat erg mee.
De 2e afstand was een wedstrijd in lijn. Wanneer er meer dan 6 deelnemers zijn in de categorie, dan worden er voorrondes gereden. De snelste deelnemers gaan dan door naar de A-finale, de iets minder snelle rijders gaan door naar de B-finale. Juf Regina verzorgde de bel voor de laatste ronde. Daarnaast waren er een aantal ouders die de finishvolgorde noteerden, een aantal ouders aanwezig als BHV-ers en Benjamin die als speaker ons van informatie voorzag. Samen met de ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden langs de kant was het een gezellige avond!

Donderdagavond wordt de 3e afstand gereden en zodra de einduitslag is opgemaakt zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Voor de nummers 1, 2 en 3 per wedstrijdcategorie is er een beker. Voor de deelnemers op plaats 4 en verder is er een aandenken die ook tijdens de prijsuitreiking word uitgereikt.

Foto’s start tijdrit – gemaakt door Henriët

Foto’s 2e afstand – gemaakt door Thijs

Tussenklassement v2.