Mooie successen op NK (Rotterdam)

De afgelopen dagen werden het Daikin NK Inlineskaten baan en Daikin NK Inlineskaten weg verreden in Rotterdam. Vanuit onze club namen Merel, Yfke, Twan, Renske, Kyra en oud-leden Ewout en Chris deel.

Dat Chris de Velde erg goed kan schaatsen en skeeleren wisten we al. Twee jaar terug reed hij al een heel goed NK en mocht deelnemen op het EK. Vorig jaar was helaas een jaar met blessureleed. De afgelopen dagen behaalde Chris in Rotterdam maar liefst zeven medailles, waarvan vier keer goud! Hij is Nederlands Kampioen op de 200m, 1000m en afvalkoers op de baan en Nederlands Kampioen op de aflossing. Chris woont en traint tegenwoordig in Heerenveen bij de friese selectie.

Ook van Kyra Kamstra weten wij dat zij hoge ogen kan scoren op de skeelers. Zo wist zij het als pupil al flink wat prijzen te veroveren. Op dit NK in Rotterdam behaalde zij met haar team op de relay de Nederlandse titel. Daarnaast pakte zij een 2e plaats op de puntenkoers op de baan en een 3e plaats op de weg. Kyra traint tegenwoordig ook bij de friese selectie.

Merel, Twan, Yfke en Renske reden ook flink wat afstanden in Rotterdam en hebben weer de nodige ervaring opgedaan om volgend jaar een stapje beter te presteren.

Oud-lid Ewout Beijeman behaalde als junior B en junior A op de NK’s bij de marathon en de puntenkoers podiumplaatsen. Nu eindigde hij op de lange afstanden (puntenkoers, afvalkoers) in het Habovo tenue rond de 15e plaats in een sterk deelnemersveld.