Nationaal Pupillentoernooi Oldebroek

Zaterdag 25 mei werd het Nationaal Pupillentoernooi verreden op de skeelerpiste in Oldebroek. Daar waar het skeeleren van rondjes in wedstrijdvorm midden jaren tachtig van de vorige eeuw ontstond.

Alhoewel de weersvoorspellingen in Nederland er richting het Nationaal Pupillentoernooi (NPT) niet al te mooi uitzagen, was het gelukkig in het uiterste noordelijke puntje van Gelderland, in Oldebroek, de hele dag droog met af en toe een stekelig zonnetje.

Al vroeg kwamen de eerste juryleden aan om alle systemen aan te sluiten en de inschrijving met transponders klaar te zetten. Langzamerhand stroomde het terrein vol met sporters, ouders, coaches, tenten, inklapbare stoelen en zelfs een aanhangwagentje met alle benodigde spullen voor een mooie skeelerdag.

Nadat iedereen zich aangemeld had, de jury het programma hadden doorgenomen en de sporters zich hadden warm gereden, startte om half elf het toernooi.

Het eerste onderdeel was een individuele tijdrit. De sporters starten één voor één en probeerden een zo snel mogelijk tijd neer te zetten. Ons lid Luuk Visser (Oldebroek) mocht als eerste starten! Daarna volgde ruim 90 kinderen die vanuit heel Nederland naar Oldebroek waren gekomen.

Na de tijdrit werd er direct de wedstrijd in serie verreden. Vier of vijf rijders die tegelijk starten. In deze series was het belangrijk om in jouw wedstrijdcategorie ook een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Afhankelijk van je tijd rijdt je daarna een finalewedstrijd tegen vier leeftijdsgenoten. In de categorie meisjes pupillen 1 (10-11 jaar) waren er zelf zes finalewedstrijden!

’s Middags werd er tot slot een lange afstand verreden en voor de oudere jeugd betekende dit een puntenkoers. Om de twee rondes sprinten en kijken of je punten kunt verzamelen. Degene met de meeste punten wint. Maar het is zwaar en lang zo’n puntenkoers. Helemaal leeggereden komen de winnaars richting de eindstreep, maar wel met een mooi resultaat. Bij de meisjes pupillen 1 waren het Elin Zwep (’t Harde) en Jasmijn Smit (Zwolle) die in de A-finale een hoog tempo in de wedstrijd aanhielden. Elin behaalde daarmee de 4e plaats op dit onderdeel.

Deze drie wedstrijdonderdelen werden bij elkaar opgeteld en dat leverde de volgende toernooiwinnaars op:

Pupillen 4 meisjes Yasmine Schaap, IJs- en skeelervereniging Lindenoord (Wolvega)
Pupillen 3 meisjes Tess Ruiter, Radboud Inline-skating (Medemblik)
Pupillen 3 jongens Tim Nijboer, Skeelervereniging Staphorst
Pupillen 2 meisjes Fienne van Leijenhorst, Radboud Inline-skating
Pupillen 2 jongens Job Huisma, River Skate Team (Culemborg)
Pupillen 1 meisjes Marin Kuin, Radboud Inline-skating
Pupillen 1 jongens Vincent Meulmeester, Warmondse IJs- en skeelerclub

Vanuit Skeelerclub Oldebroek namen er negen pupillen deel. Hun uitslagen:

Pupillen 3 jongens: Kynzly Barry behaalde een supermooie 2e plaats.

Pupillen 2: Madelin Pater (Elburg) reed haar eerste wedstrijd en behaalde een mooie 11e plaats, Lilian Hulst (Oldebroek) reed naar een 17e plaats en ook Lara Touw (Elburg) reed haar eerste wedstrijd en eindigde op de 20e plaats.

Pupillen 1: Elin Zwep (’t Harde) behaalde een verdienstelijke 5plaats, Jasmijn Smit (Zwolle) een 20e plaats, Eline van den Beld (Kamperveen), eindigde door een val op de 26e plaats en Kim van der Molen (’t Harde) op de 28e plaats.