W3 Genemuiden

Afgelopen zaterdag 01 juni 2024 waren we aanwezig bij de 3e wedstrijd van de Stouwdamcompetitie die plaats vond in Genemuiden.

Er waren vandaag 12 deelneemsters aanwezig van de skeelerclub Oldebroek en deze keer alleen maar dames te weten Lilian Hulst, Julia Bakker, Elin zwep, Eline van den Beld, Kim van der molen, Nina Grootkarzijn, Mari-Jen ten Hove, Esther Bovendorp, Feline van de Brandhof, Eva-Lynn Grootkarzijn, Merel Smit en Yfke Raadsveld.

Om 09:30 uur werd er eerst gestreden om de 50 meter tijdrit individueel er werd door iedereen een zo snel mogelijk tijd gereden. Ook werd er een 50 meter gereden en dan met meerdere rijders(ster) in de baan wat een mooi spektakel opleverde.

Daarna volgde voor de Pupillen 2 een 2 ronden wedstrijd waar Lilian Hulst naar een 9e plek reed, haar 1e tijdrit ging in 9.121 sec. wat een 10e tijd voor haar was. Haar laatste afstand van deze dag was de 6 ronden puntenkoers in deze koers veroverde zij een 7e plek, in het tussenklassement zien we haar terug op een keurige 8e plek super goed gedaan hoor Lilian.

Bij de Pupillen 1 zien we dat er vier dames aan de start staan. Op de eerste 50 meter tijdrit dit zijn Julia, Elin, Eline en Kim. De tijd die zij neerzette leverde voor Julia, Elin een B-finale op. Voor Eline een C-finale en voor Kim een F-finale. Ze moesten nog een 50 meter afleggen maar dan met meerder rijdsters in de baan.

Daarna volgde voor de pupillen 1 een 3 ronden in lijnwedstrijd en daar reden Elin, Julia en Eline in de A-finale. Wat reden ze sterk deze dames! Dat resulteerde in een 5e plek voor Julia, een 6e plek voor Elin en voor Eline een 11e plek. Kim kwam in deze 3 ronden in lijn in de C-finale uit. Wat een prima 5e plek opleverde.
Ook stond er voor deze grote groep als laatste een puntenkoers over 10 ronden op het programma. Deze werd opgesplitst in een A en een B-finale. Wat een mooie koers was dit voor de toeschouwers die aanwezig waren. Er waren tal van ontsnappingen die voor een aantal rijdsters erg zwaar waren. Uiteindelijk kwam dan ook de verlossende bel voor de laatste ronde voor een ieder, Julia sprintte naar een keurige 2e plek, Elin zat er kort achter met een 5e plek gevolgd door Eline op een 14e plek. In de B-finale over 10 ronden kwam Kim in actie. Zij reed ook een sterke koers hoor en legde beslag op een 8e plek in deze finale. Super goed hoor Kim.

Bij de Kadetten dames daar kwamen Nina, Mari-Jen, Esther, Feline en Eva-Lynn in actie. Ook voor deze groep een individuele tijdrit over 50 meter. Aan de hand van deze tijden werden deze dames ook verdeeld in een A,B,C,D,E,F,G-finale waar nog een keer in 50 meter verreden zou worden. Daaruit kwam een resultaat wat voor Nina in de 3 ronden in lijn een A-finale opleverde. Zij reed daar zich naar een 7e plek in een zeer sterk deelnemersveld.
Voor Eva-Lynn, Marie-Jen, Esther en Feline stond de B-finale over drie ronden op het programma. Een peloton met 14 kadetten aan de start, Feline ging er in de eerste ronde van door en dat hield ze goed vol. Dat resulteerde in een knappe 5e plek voor haar. Marie-Jen pakte een 9e plek, Eva-Lynn een 10e plek en Esther een 13e plek.

Voor de puntenkoers over 14 ronden, in de A-finale, zagen we Nina terug. Wat reed zij sterk in deze finale! Er ontstond een kopgroep, waar Nina zeer goed naar toe reed. Zij hield zich vervolgens staande in deze groep wat resulteerde in een super mooie 8e plek.
In de B-finale koers over 14 ronden zagen we Feline op een 3e plek terug, Eva-Lynn werd knap 4e, Mari-Jen reed zich naar een keurige 8e plek -met de avondvierdaagse nog in haar benen van afgelopen week – en dan die Esther reed met een val mooi naar een 10e plaats. Meiden jullie kunnen trots op jezelf zijn.

Dan de komen we uit bij de Junioren dames, daar stonden Merel en Yfke aan de start. Eerst de 50 meter tijdrit, gevolgd door een 50 meter met aantal rijdsters in de baan. Dat leverde voor Yfke met 7.305 sec. een 2e tijd en voor Merel met een tijd van 7.915 sec. een 9e tijd. Met Yfke en Merel in de 3 rondenkoers werd er hard en stevig doorgereden. Wat een tempo zeg! De uitslag was dan ook weer een 2e plek voor Yfke en Merel kwam als 5e over de finish. Sterk gereden meiden grote klasse!
Als laatste onderdeel de 14 ronden puntenkoers voor Merel en Yfke en wat voor één! Ze reden alsof hun leven er vanaf hing; wat een tempo niet normaal meer. Er ontstond een klein kopgroepje waar Yfke zich goed staande hield en zij sprokkelde mooi wat punten bij elkaar, ook Merel probeerde naar de kopgroep te rijden samen met wat andere medevluchters helaas konden zij net niet bij de twee koplopers komen. Yfke zat er op het laatst een beetje doorheen maar hield zich staande en uiteindelijk weer een knappe 2e plek voor haar, en Merel reed in deze koers naar een 6e plaats. Wees trots op jullie zelf wat en inzet en strijd laten jullie zien.

Als we naar deze mooie dag terug kijken zien we dat als skeelerclub mooie resultaten gezien hebben van elke deelnemer die vandaag mee gedaan hebben aan de Stouwdamcompetitie. Ook vermeld mag worden dat er deze dag twee dames op het podium stonden. Julia Bakker met een mooie 3e plaats. Ook Yfke Raadsveld stond op dat podium met een verdienstelijke 2e plek gefeliciteerd hoor.

Verder wil ik de ouders en toeschouwers bedanken voor de positieve aanmoedigingen naar de rijdsters en ook bedankt voor het helpen met het opzetten van de tent.

Daguitslag
Voor het voorlopige klassement kijk eens op de website van de Skeelerclub Oldebroek.

Ook voor de foto’s zie de website.